Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 122
Primeira ... 1234567 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultivares de arroz irrigado capazes de produzir três safras por ano. Infoteca-e
KASS, D. L.; FURLAN JUNIOR, J.; LOPES, A. de M..
bitstream/item/70854/1/IPEAN-Comunicado33.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivar; Irrigated rice; Variety; Yield.; Arroz Irrigado; Produtividade..
Ano: 1973 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/376831
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultivares de trigo do Paraná: rendimento, características agronômicas e qualidade industrial. Infoteca-e
DOTTO, S. R.; BRUNETTA, D..
Base experimental e metodologia utilizada; Rendimento de graos; Rendimento X epoca de semeadura; Peso do hectolitro (PH); Peso de mil sementes (PMS); Ciclo; Altura e acamamento; Doencas; Controle de doencas; Qualidade.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivar; Brasil; Parana; Variety; Disease; Yield.; Doença; Época de Semeadura; Rendimento; Trigo.; Brazil; Sowing date; Wheat..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/449546
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultivo do tomate industrial no Submédio São Francisco. Infoteca-e
EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido..
Escolha e preparo da área, variedade e época de plantio, sistema de plantio, espaçamento, correção e adubação do solo, irrigação, tratos culturais e tratos fitossanitários do tomate industrial no Submédio São Francisco.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Tomate industrial; Cultivo; Pernambuco; Vale do São Francisco; Cultivation; Variety; Northeast; Tomato.; Tomate; Variedade.; Industry.; Brazil.
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131960
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultura do cacau. Infoteca-e
COSTA, A. da S.; FRAZÃO, D. A. C.; TOURINHO FILHO, E.; DAGUER, A. R. F..
bitstream/item/146496/1/CACAU.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Cultivar; Controle; Armazenagem; Classificação; Cocoa; Cultivation; Variety; Cultural practices; Disease; Pest; Cotrol; Processing; Production.; Cacau; Beneficiamento; Clima; Doença; Pratica Cultural; Praga; Produção; Solo.; Climate; Classification; Storage; Soil..
Ano: 1973 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/375788
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultura do tomateiro na Amazônia Oriental. Infoteca-e
CHENG, S. S.; RODRIGUES, J. E. L. F..
bitstream/item/40151/1/Circ-Tec-68-CPATU.pdf
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Cultivar; Brasil; Tomato; Variety; Cultivation; Culting; Harvest; Production; Cost.; Colheita; Comercialização; Custo; Muda; Plantio; Produção; Tomate.; Amazonia; Commercialization; Planting..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/374124
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Derterminación del tiempo de frigoconservación y calidad de frutos de limón mexicano de clones sin espina y sin semilla. Colegio de Postgraduados
Muñoz Lazcano, Ana Angélica.
En México se producen cerca de 1.3 millones de toneladas en 146,273.92 Ha que representan ingresos de aproximadamente cinco millones de pesos de limón mexicano (Citrus aurantifolia Swingle). La variedad más comercial de este limón proviene de un árbol con espinas y presenta semillas, y a pesar de ser de una calidad interna excelente debido a estas características físicas, se dificulta el manejo poscosecha de éste, presentándose pérdidas de hasta el 50%; es por ello que ante esta situación se han colectado variedades provenientes de mutaciones naturales. Estas variedades son ‘Lise’ (con semillas y sin espinas), ‘Colimon’ (con espinas y sin semilla) y ‘Colimex’ (con semillas y con espinas). A pesar que se ha estudiado a fondo la parte del manejo de cultivo...
Palavras-chave: Daños por frío; Variedad; Mutación natural; Pérdidas postcosecha; Cold damage; Variety; Natural mutation; Losing postharvest; Fruticultura; Maestría.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/528
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Derterminación del tiempo de frigoconservación y calidad de frutos de limón mexicano de clones sin espina y sin semilla. Colegio de Postgraduados
Muñoz Lazcano, Ana Angélica.
En México se producen cerca de 1.3 millones de toneladas en 146,273.92 Ha que representan ingresos de aproximadamente cinco millones de pesos de limón mexicano (Citrus aurantifolia Swingle). La variedad más comercial de este limón proviene de un árbol con espinas y presenta semillas, y a pesar de ser de una calidad interna excelente debido a estas características físicas, se dificulta el manejo poscosecha de éste, presentándose pérdidas de hasta el 50%; es por ello que ante esta situación se han colectado variedades provenientes de mutaciones naturales. Estas variedades son ‘Lise’ (con semillas y sin espinas), ‘Colimon’ (con espinas y sin semilla) y ‘Colimex’ (con semillas y con espinas). A pesar que se ha estudiado a fondo la parte del manejo de cultivo...
Palavras-chave: Daños por frío; Variedad; Mutación natural; Pérdidas postcosecha; Cold damage; Variety; Natural mutation; Losing postharvest; Fruticultura; Maestría.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/528
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Deterioracoes pos-colheita de uvas de mesa. Infoteca-e
CHOUDURY, M. M.; RESENDE, J. M.; COSTA, T. S. da.
Deteriorações físicas; Deteriorações patológicas; Fatores que favorecem as deteriorações patológicas; Deteriorações químicas; Deteriorações fisiológicas; Manejo integrado das deteriorações pós-colheita.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Uva de mesa; Manejo integrado; Grape; Variety; Integrated management; Deterioração; Pós-Colheita; Uva; Deterioration; Vitis.
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/134104
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Determinants of Rice Variety Diversity on Household Farms in the Terai Region of Nepal AgEcon
Joshi, Ganesh R.; Bauer, Siegfried.
Crop genetic resources are the building block of sustainable agricultural development as these can be used to develop crop varieties adaptable to heterogeneous environmental conditions. Nepal is considered the center of origin and diversity for Asian rice, which still has many landraces. However, there has been continuous loss of genetic diversity and concern over it has grown in recent years. The main objective of this paper is to identify the determinants of variety diversity on-farm in the rainfed ecosystem of Nepal by using two-limit Tobit procedure. The diversity on farm appeared to be quite high evaluated based on the number of named varieties grown by the farmers. Majority of the farmers cultivated both modern varieties and landraces simultaneously...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Diversity; Market; Nepal; Rice; Variety; Crop Production/Industries.
Ano: 2006 URL: http://purl.umn.edu/25422
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Development of an active evaporative cooling system for short-term storage of fruits and vegetable in a tropical climate CIGR Journal
Chinenye, Ndukwu Macmanus; Manuwa, S. I.; Olukunle, O. J.; Oluwalana, I. B..
An active evaporative cooler for short-term storage of fruits and vegetable has been developed to improve the shelf life of fruits and vegetables for small holder farmers in Southern Nigeria.  The evaporative cooler uses palm fruit fiber as cooling pad material which is considered a waste in palm oil production in Nigeria and consists of three suction fan, automatic water control switch, water pump and evaporative cooling chambers.  The performance of cooler was evaluated in terms of temperature drop, efficiency of the evaporative cooling and cooling capacity.  The temperature drop ranged from 40C to 130C while the relative humidity of the ambient air was increased to 96.8%.  The cooler could drop the temperature close to wet bulb depression of ambient air...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Agricultural engineering cowpea; Mechanical damage; Moisture content; Threshing efficiency; Variety.
Ano: 2013 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2655
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Does planting time affect the nutritional demand and yield of potato cultivars? Ciência Rural
Eschemback,Vlandiney; Kawakami,Jackson; Genú,Aline Marques; Almeida,Fabiola Oliveira de.
ABSTRACT: Determining the level of absorption of nutrients in the potato crop at different stages of development is important because it allows identification of the time when the elements are most required by plants. The objective of this research was to evaluate the level of nutrient absorption in cultivars after different planting times. Field experiment was conducted in Guarapuava-PR. Treatments consisted of three cultivars (Agata, BRS Clara, and BRS F63 Camila) and two planting times (October and February), in randomized blocks, with three replications in the crop season 2015/16. The total macro and micronutrient content (leaves, stems, and tubers) was quantified at 15 and 45 days after plant emergence. The total dry weight of plants was verified at...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Solanum tuberosum; Fertilization; Fertility; Nutrition; Productivity; Variety.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000600203
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito da ureia e cianamida hidrogenada sobre a frutificação da goiabeira, variedade paluma. Infoteca-e
GONZAGA NETO, L.; AMARAL, M. G. do; LEODIDO, J. M. C..
Apresenta ações de pesquisa no sentido de encurtar o período de colheita, com o objetivo de induzir a goiabeira a uma brotação uniforme o que resultara no desenvolvimento tambem uniforme dos frutos e consequentemente menor período de colheita.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Guava; Variety; Frutification; Harvest.; Goiaba; Frutificação; Psidium Guajava..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/132131
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeitos do ethephon e do anelamento sobre a maturação e qualidade da uva cultivar Red Globe. Infoteca-e
LEAO, P. C. de S.; ASSIS, J. S. de.
O presente experimento teve como objetivo os efeitos do anelamento e do ethephon sobre a maturação e a qualidade da uva de mesa Red Globe, cultivada sob irrigação no Vale do São Francisco.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Variedade Red Globe; Vale do Sao Francisco; Maturation; Quality; Variety; Grape.; Uva; Anelagem; Etefon; Irrigação; Maturação; Qualidade.; Grapes.; Ethephon.
Ano: 1997 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/133462
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effect of variety, tuber size and impact loading on various properties of potatoes during storage OAK
HIRONAKA, Kazunori; ISHIBASHI, Ken-ichi; SATO, Shingo; SUGIMOTO, Shinobu; NAKAHARA, Ken-ichi; KUMASE, Noboru; 弘中, 和憲; 石橋, 憲一; 佐藤, 俊剛; 杉本, 志信; 中原, 健一; 熊瀬, 登.
http://www.obihiro.ac.jp/~library/kenkyu.html
Palavras-chave: Potato tubers; Variety; Tuber size; Impact loading; Quality.
Ano: 1994 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/3786
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Eficiencia da fixacao biologica do N2 e capacidade competitiva das estirpes SEMIA 566, SEMIA 586, SEMIA 5079 E SEMIA 5080 inoculadas em soja (Glycine max(L.) Merrill). Infoteca-e
NISHI, C. Y. M.; HUNGRIA, M..
bitstream/item/121894/1/ID-2139-.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Fixacao biologica; Brasil; Cultivar BR-16; Cultivar IAC-a; Soybean; Biological fixation; Inoculation; Variety; Bradyrhizobium Japonicum; Glycine Max; Inoculação; Nitrogênio; Soja; Brazil; Nitrogen.
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/445525
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudo do comportamento de variedades de amendoim na região leste do Estado do Pará. Infoteca-e
SANTOS, A. I. M. dos; CONDURÚ, J. M. P..
bitstream/item/70845/1/IAN-Comunicado23.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivar; Zona Leste; Pará; Brasil; Peanut; Variety; Yield.; Amendoim; Produtividade.; Amazonia..
Ano: 1972 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/376310
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudos com mandioca. Infoteca-e
ALBURQUERQUE, M. de.
bitstream/item/69200/1/IAN-Circular6-p14.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cutivar; Densidade; Cultivo; Variety; Yield; Spacing; Cultivation; Cost.; Custo; Espaçamento; Farinha Seca; Mandioca; Produtividade.; Cassava; Density..
Ano: 1962 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/375627
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Evaluation of Crop Setting Systems for Four Summer Squash Varieties Cucurbita maxima (Carr.) Millán var. zapallito Agricultura Técnica
De Grazia,Javier; Tittonell,Pablo Adrián; Salvador Perniola,Omar; Caruso,Ariel; Chiesa,Angel.
The advantages of transplanting with respect to direct sowing has been widely reported in several vegetable species, but there are few studies in Cucurbits, and even fewer in summer squash (Cucurbita maxima (Carr.) Millán var. zapallito). Morphological and physiological characteristics of hybrid varieties determine earliness of between 5 to 10 days compared to traditional cultivars. The aim of the study was to compare the summer squash setting systems, direct sowing and nursery seedlings, and to determine their effect on yield and earliness in different genotypes. The hybrid varieties F1 Angelo and Espejo, and the standard varieties Any and Any Plus were used combined with two setting systems (direct sowing and nursery seedlings). Male and female flowering...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Transplant; Direct sowing; Hybrid; Variety; Yield.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0365-28072005000200002
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Feijão "cow-pea": primeiros resultados experimentais no IAN. Infoteca-e
PONTE, N. T. da.
bitstream/item/69201/1/IAN-Circular6-p2.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Caupi; Cultivar; Experimento; Brasil; Cowpea; Variety; Yield; Experimentation.; Análise Química; Produtividade.; Amazonia; Chemical analysis..
Ano: 1962 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/375629
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Fruteiras: abacaxizeiro, cajueiro, goiabeira, maracujazeiro, murucizeiro. Infoteca-e
CALZAVARA, B. B. G..
bitstream/item/166617/1/Culturas-da-amazonia-COMPLETO.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Muruci; Cultivar; Controle; Pará; Brasil; Fruit; Cultivation; Pineapple; Cashew-nut; Guava; Maracock; Yield; Variety; Plantation date; Spacing; Fertilizer; Disease; Control.; Adubação; Abacaxi; Caju; Doença; Época de Plantio; Espaçamento; Fruta; Goiaba; Maracujá; Peste; Produção; Produtividade; Praga; Solo.; Amazonia; Soil..
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/856001
Registros recuperados: 122
Primeira ... 1234567 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional